Magamról

Hajdu Andrea Selyemfestés - Mandalák világa

   "A művésznek alárendelt szerepe van. Lényegében csupán csatorna"
    /Piet Mondrian/

HAJDU ANDREA

2006-ban kezdtem el a lelkem egészségével foglalkozni, a harmonikus örömteli élet építésével.

Az elmúlt években sok gyógyító és segítő lehetőséget ismertem és tanultam meg. Útkeresésem során jutottam el a selyemfestéshez. Egy rendezvényen pillantottam a selymeket és szerelem lett első látásra. Autodidakta módon neki láttam a festésnek és több-kevesebb sikerrel, de örömmel festtettem a barátaimnak. Egyre jobban dolgozott bennem a vágy hogy teljesebb munkák kerüljenek ki a kezeim közül, így beiratkoztam egy selyemfestő tanfolyamra ahol helyére kerültek a hiányos technikai dolgok.  A selyemfestésben egy csodálatos dolgot ismerhettem meg, újra gyermek lehettem. Az anyag adta csodás lehetőségek és színek játéka tele van újabb lehetőségekkel.


Amikor festek, teljesen elmélyülök az alkotásban , kikapcsolom a negatív energiákat .A  jobb és a bal agyfélteke egyensúlyba kerül és én a belső csendemből alkotok.

Festésem során megismerkedtem a mandalák világával, mely a teljesség, a belső egyensúly, és az erő felismerésén keresztül tud bennünket megnyugtatni, ellazítani, kreatív energiánkat  mozgósítani, és gyógyítani. A csodálatos formák és színek sokasága pedig segítenek kifejezni önmagamat és érzéseimet megélni. Szürke hétköznapjain örömei, kudarcai, feszültségei, festés közben láthatatlanul feloldódnak a formák és a színek változatos világában, és energiával, alkotóerővel, jó kedvvel és tenni akarással töltenek fel, hogy tetteim bölcsebbek és Én, MI magunk boldogabbak lehessünk.

Mandaláimat saját magam tervezem és festem meg belső sugallatok, megérzések alapján. Minden mandala egy rész belőlem, érzéseimből.

 

 Utam során teljesen elragadott a kreatív világ.Folyamatosan fejlesztem magam újabb és újabb technikákkal ismerkedem meg.

A hobbi selyemfestékről átálltam a gőzfixálós festékre mely több lehetőséget ad a festésben, a színek fényesek a selyem lágy marad.

Főként az akvarell technika ragadott el ahol emarad a kontúr használata.

 

"… a kreativitásnak nincs köze semmilyen meghatározott munkához. A kreativitásnak a tudatosságod minőségéhez van köze. Bármi, amit teszel, kreatívvá válhat, ha tudod, mit jelent a kreativitás. A kreativitás azt jelenti, hogy minden munkát meditációként élvezel, minden munkát mély szeretettel végzel."

/Osho/